Vertaile kyselyjä - 2 tai useamman kyselyn yhdistäminen

Voit helposti yhdistää kaksi tai useampia kyselyjä. Kyselyjen ei tarvitse vastata sanasta sanaan toisiaan.

Voit vapaasti valita yhdistettäväksi kyselyjen kysymyksiä, vaikka ne eivät olisi samansisältöiset. Jotta yhdistämisessä olisi mieltä, on toki hyvä, että ne eivät poikkea toisistaan radikaalisti. Tarkalleen samansisältöiset kysymykset yhdistetään automaattisesti. Muiden kysymysten osalta voit joko valita, mitkä kysymykset vastaavat toisiaan tai jättää ne pois yhdistettävästä aineistosta.

Alla olevassa videossa käydään läpi tuonti käytännössä. Voit lukea myös pidemmän ohjeen alta.

Käytännön ohje raporttien yhdistämiseen

Vertaile kyselyjä -toiminnallisuus löytyy Analysoi-välilehden "kolme pistettä" -valinnasta ylhäältä oikealta.

Valittuasi Vertaile kyselyjä -valinnan valitset ensin, mikä on yhdistettävä kyselyjä, joka yhdistetään raportille, joka sinulla on aktiivisena. Valittavana ovat kaikki kyselyt, joihin sinulla on pääsy. Valittuasi yhdistettävän kyselyn näet valikon, jossa ensin näytetään sisällöt, jotka on tunnistettu toisiaan vastaaviksi otsikolla "Yhdistettävät kysymykset" ja niiden alla toisistaan eroavat kysymykset otsikolla "Uudet kysymykset".

Avaa Uudet kysymykset -kohdan alasvetovalikko valitsemalla "linnunnokka alaspäin" -symboli. Uusien kysymysten osalta voit valita kysymyskohtaisesti "kolme pistettä" -painikkeen kautta, mitä kysymystä kyseinen kysymys vastaa. Mikäli kysymys ei vastaa mitään kysymystä toisessa kyselyssä, voit halutessasi jättää sen pois tuotavasta aineistosta passivoimalla kysymyksen edellä olevan sinisen valintaruudun.

Kun valitset yhdistettävää kysymystä, tarjolla ovat kaikki saman kysymystyypin kysymykset. Graafinen käyttöliittymä auttaa sinua löytämään juuri oikean kysymyksen.

Kun olet tehnyt jokaisen kysymyksen kohdalla tarvittavat valinnat eli joko kohdistanut ne yhdistettäväksi sopivaan kysymykseen, jättänyt ne pois tuonnista tai jättänyt kysymyksen kohdistamatta (ja tuonut näin kysymyksen uutena sisältönä yhdistettävälle raportille), valitse valikon ylälaidasta "Liitä". Näin tiedot yhdistetään samaan kokonaisuuteen.

Suosittelemme, että lopuksi tallennat tehdyn yhdistelmän, jotta se on sinulla jatkossa helposti käytössä. Yhdistettyä raporttia voi hyödyntää, kuten muutakin Zeffi-raporttia. Huomaathan, että mikäli yhdistämäsi kysely on edelleen avoinna, yhdistelmäraportti ei kata uusia vastauksia, jotka tulevat yhdistämisen jälkeen eli se ei ole yhdistetyn aineiston osalta live-raportti.