Jakaminen sosiaalisessa mediassa

Hyppää: Kyselyn jakaminen sosiaalisessa mediassaLopputuloksen jakaminen sosiaalisessa mediassa

Vastaajille voi antaa mahdollisuuden jakaa kyselyä tai heidän saamaansa lopputulosta sosiaalisessa mediassa. Jakoasetuksia muokataan Setup-välilehdellä kohdassa Survey social sharing klikkaamalla taustakuvalaatikosta (alla olevassa kuvassa sininen).

Kyselyn jakaminen sosiaalisessa mediassa

Kyselyn jakoasetukset ovat kielikäännöskohtaisia. Valikon kautta valitaan kieli, jonka sosiaalisen median jakoasetuksia halutaan muokata.

Jakokuvaa jasen tekstiä voi muokata klikkaamalla eri kohdista jakokuvaa. Klikkaamalla tekstistä, voi kuvan päällä olevaa tekstiä muokata näkymän oikealla puolella. Title text -osion alapuolella voi valita ja muokata tekstiä. Tekstille voi asettaa ns. oikoteitä, esimerkiksi Survey name, jolloin tämän tilalle tulee automaattisesti kyselyn nimi kyselyä jaettaessa. Muut oikotiet voi asettaa klikkaamalla ensin valikon auki sinisestä +-ikonista ja valitsemalla listasta halutut oikotiet. Kuvan päällä olevan tekstin fonttia ja väriä voi muokata valitsemalla tekstin. Tekstin voi myös valita ja liikuttaa haluttuun kohtaan kuvan päällä.

VINKKI: Oikoteiden lisäksi jakotekstit voivat pitää sisällään myös kirjoitettua tekstiä.

Jakokuvaan on mahdollista asettaa call to action -painike, jota painamalla pääsee kyselyyn. Painikkeen tekstin voi muokata osiossa Button text.

Klikkaamalla tekstin tai painikkeen sijaan kuvasta, voi jakokuvan vaihtaa toiseksi. Kuvan voi etsiä ja valita kuvapankista, ladata tietokoneelta tai ladata URL-osoitteen kautta.

Jakokuvan muokkaamisen jälkeen voit valita, missä sosiaalisen median kanavissa vastaajat voivat kyselyä jakaa. Laajennettu kehys sosiaalisen median kanavan ikonin ympärillä tarkoittaa sitä, että kyseisessä kanavassa kyselyä voi jakaa. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa valittuina ovat Facebook ja Twitter.

Jokaisen some-ikonin kohdalla voi joko valita kanavan käyttöön tai asettaa jaon kyseissä kanavassa pois päältä. Klikkaamalla laajennettua kehystä ikonin ympärillä, voit muokata kyseisen sosiaalisen median kanavan asetuksia. Some-kanavasta riippuen jaolle voi asettaa otsikon (Title) ja kuvauksen (Description). Nämä tekstit voivat pitää sisällään kirjoitettuja tekstejä ja valmiita oikotie-tekstejä, kuten kyselyn nimi (Survey name).

Jakoasetusten muokkaamisen jälkeen pääset takaisin välilehdelle Setup klikkaamalla Survey social share.

Lopputuloksen jakaminen sosiaalisessa mediassa

Jos kyselyssä on käytössä lopputuloksia (outcomes), voi näillekin asettaa jakomahdollisuuden asettamalla Use outcome images when available -kohdan on-tilaan.

Lopputulosten sosiaalisen median asetuksia voi muokata kyselyn jakoasetusten tapaan otsikon Outcome social sharing alapuolella.