Vastausten analysointi

Kyselyyn kerääntyneitä vastauksia tarkastellaan Zeffissä Analysointi-osiossa. Raportilla olevat kysymykset ovat sillä kielellä, mikä on ensimmäisen julkaisun yhteydessä ollut oletuskieli. Jos kysely sisältää käännöksiä, voit raportilla vaihtaa kysymysten kielinäkymää.

VINKKI! Ennen vastausten analysointia, suosittelemme sulkemaan kyselyn.

Vastauksia voidaan rajata ja vertailla muun muassa vastausajankohdan mukaan sekä vaihtoehto- ja monivalintakysymysten vastausvaihtoehtojen perusteella. Aikajanalta voi valita tarkasteltavat päivät klikkaamalta halutusta aloituspäivstä, pitämällä hiirtä pohjassa ja raahaamalla haluttujen päivien ylitse hiirellä. Rajattaessa vastaajia vastausvaihtoehtojen perusteella, klikkaa haluttua vastausvaihtoehtoa ja valitse mahdollisesti useampia vaihtoehtoja pitämällä shift-painiketta pohjassa ja klikkaamalla vaihtoehtoa. Klikkaa tämän jälkeen sivun yläkulmaan ilmestyvää painiketta Rajaa valintojen mukaan. Rajauksen saa poistettua klikkaamalla oikealla näkyvää roskakorin kuvaa.

Vertaillessasi vastauksia klikkaa ensin haluttu vaihtoehto tai vaihtoehdot, sen jälkeen klikkaa ylhäältä oikealta kohtaa Lisää vertailuun, toista tämä niin monta kertaa kun haluat vertailun tehdä. Lopuksi klikkaa oikealla olevat hahmo-ikonit aktiivisiksi, niin näet vertailtavat vastaukset eri värisinä raportilla.

Klikkaamalla kolmesta pisteestä kysymyksen otsikon oikealta puolelta tulee esille vaihtoehdot Muokkaa, Ristiintaulukoi ja Piilota. Muokkaa-kohdasta voit vaihtaa kaaviotyyppiä.

Ristiintaulukoi -kohdassa voit luoda eri kysymyksistä ja kysymysryhmistä uusia kaavioita valintojesi mukaan.

Vastaajien jakautumista voi tarkastella jokaisen kysymyksen alta klikkaamalla kohdasta Näytä tietueet. Valinnan voi piilottaa klikkaamalla Piilota tietueet.