Vastausten analysointi

Kyselyyn kerääntyneitä vastauksia tarkastellaan ZEF-kyselytyökalun Analyze-puolella. Analyze-puolelle voit siirtyä Surveys-välilehdeltä valitsemalla haluttu kysely ja klikkaamalla Analyze.

Huomioithan, että raportissa olevat kysymykset ovat sillä kielellä, mikä on ensimmäisen julkaisun yhteydessä ollut Default -kieli.

Seuraavalla pikaohjevideolla käydään Analyze-osion ominaisuudet läpi:

VINKKI! Ennen vastausten analysointia, suosittelemme sulkemaan kyselyn.

Vastauksia voidaan rajata muun muassa vastausajankohdan mukaan sekä vaihtoehto- ja monivalintakysymysten vastausvaihtoehtojen perusteella. Aikajanalta voi valita tarkasteltavat päivät klikkaamalta halutusta aloituspäivstä, pitämällä hiirtä pohjassa ja raahaamalla haluttujen päivien ylitse hiirellä. Rajattaessa vastaajia vastausvaihtoehtojen perusteella, klikkaa haluttua vastausvaihtoehtoa ja valitse mahdollisesti useampia vaihtoehtoja pitämällä shift-painiketta pohjassa ja klikkaamalla vaihtoehtoa.

Tehdyn rajausvalinnan voi poistaa sivun alapalkista klikkaamalla kunkin rajauksen x-merkistä.

Klikkaamalla kolmesta pisteestä kysymyksen otsikon oikealta puolelta tulee esille vaihtoehdot Edit, Merge chart with ja Remove. Edit-kohdasta voit valita halutun kaavion kohdassa Select chart type, määritellä skaalan Scale of values -kohdasta ja määritellä näytetäänkö arvo kohdassa Show values.

Merge chart with -kohdassa voit luoda eri kysymyksistä ja kysymysryhmistä uusia kaavioita valintojesi mukaan.

Vastaajien jakautumista voi tarkastella jokaisen kysymyksen alta klikkaamalla kohdasta Show datatable. Valinnan voi piilottaa klikkaamalla Hide datatables.