Kyselyn luominen

Hyppää: Welcome Card eli tervetulotekstiNew Question eli uusi kysymysKysymyksen muokkaaminen

Kyselyn luominen aloitetaan aloitus- eli Dashboard-näkymässä tai Surveys-välilehdellä klikkaamalla Create a new survey. Kysely voidaan luoda valmiista, muokattavasta kyselypohjasta tai kokonaan alusta. Tässä artikkelissa käsitellään kyselyn luomista alusta.

Uuden kyselyn luomisen jälkeen klikataan Use this template -otsikon Blank template alapuolelta.

Seuraavaksi nimeä kysely ja klikkaa Create. Tämä nimi näkyy ainoastaan kyselyn tekijälle.

Vasemmalla puolella näkymää luodaan Welcome card eli tervetuloteksti, luodaan uudet kysymykset ja kysymysryhmät. Kohdasta Add results luodaan tulokset, joka voi joko olla kiitossivu tai useampi lopputulos.

Welcome Card eli tervetuloteksti

Welcome card eli tervetuloteksti näytetään vastaajalle kyselyn alussa. Tervetuloteksti voi olla esimerkiksi ohjeistus vastaamisesta kyselyyn.   Tervetuloteksti voi sisältää otsikon ja leipätekstin. Huomioi, että otsikon voi piilottaa vastaajilta klikkaamalla /-ikonia. Tervetulotekstin yhteydessä on aloituspainike, jonka tekstiä voi muokata klikkaamalla  -ikonia ja kirjoittamalla haluttu teksti.

New Question eli uuden kysymyksen luominen

Uusi kysymys luodaan klikkaamalla New question, jonka jälkeen tulee esille seuraava näkymä:

Kysymystä voi muokata seuraavin tavoin: Kysymystyyppi määritellään kysymyskortin, joka näkyy ruudun keskellä, vasemmasta yläkulmasta. Eri kysymystyypit on esitelty täällä.

Question title eli kysymyksen otsikko

Question title -osioon kirjoitetaan itse kysymys. Kysymyksen otsikon voi piilottaa vastaajilta klikkaamalla "silmä"-ikonista.

VINKKI: Kaikki muutokset tallentuvat automaattisesti, joten erikseen muutoksia ei tarvitse tallentaa!

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestyksen muuttaminen

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestystä voi muuttaa viemällä hiiri kysymyslistalla olevan, siirrettävän kysymyksen kohdalla Na_ytto_kuva_2018-4-25_kello_9.05.40.png-ikonin päälle. Klikkaa ja raahaa kohde haluttuun kohtaan pitämällä hiirtä pohjassa siirron ajan.

Advanced settings eli kysymyksen asetukset

Klikkaamalla kysymyskortin oikeassa yläkulmassa kohdasta Advanced settings, tulee esille kysymystä koskevat tarkemmat asetukset. Lue täältä kysymystyyppikohtaisista asetuksista tarkemmin.

Question groups eli kysymysryhmät

Joissakin tapauksissa kysymykset on hyvä asettaa eri kysymysryhmiin esimerkiksi aihealueittain. Uusi kysymysryhmä luodaan klikkaamalla kohdan Add question vierestä löytyvästä New question group -painikkeesta.

Anna kysymysryhmälle nimi kohdassa Enter group title.

Kysymysryhmän asetuksia voi muuttaa milloin tahansa klikkaamalla ryhmän nimestä ruudun vasemmalla laidalla. Lue lisää kysymysryhmien käytöstä täällä