Kyselyn luominen

Hyppää: TervetulosivuUusi kysymysKysymyksen muokkaaminen

Kyselyn luominen aloitetaan Oma näkymässä tai Kyselyt-välilehdellä klikkaamalla Luo uusi kysely. Kysely voidaan luoda valmiista, muokattavasta kyselypohjasta tai kokonaan alusta. Tässä artikkelissa käsitellään kyselyn luomista alusta.

Uuden kyselyn luomisen jälkeen klikataan Käytä tätä kyselypohjaa -painikkeesta.

Seuraavaksi nimeä kysely ja klikkaa Luo kysely. Tämä nimi näkyy ainoastaan kyselyn tekijälle.

Na_ytto_kuva_2018-9-21_kello_9.56.35.pngVasemmalla puolella näkymää luodaan Tervetulosivu, luodaan uudet kysymykset ja kysymysryhmät. Kohdasta Tulokset luodaan tulokset, joka voi joko olla Kiitosnäkymä tai useampi lopputulos.

Tervetulosivu

Tervetulosivu näytetään vastaajalle kyselyn alussa. Tervetulosivu voi pitää sisällään esimerkiksi ohjeistuksen vastaamisesta kyselyyn.  Tervetulosivu voi sisältää otsikon eli kyselyn nimen ja leipätekstin. Huomioi, että otsikon voi piilottaa vastaajilta klikkaamalla /-ikonia. Tervetulotekstin yhteydessä on aloituspainike, jonka tekstiä voi muokata klikkaamalla Na_ytto_kuva_2018-9-21_kello_10.00.13.png -ikonia ja kirjoittamalla haluttu teksti.

Uuden kysymyksen luominen

Uusi kysymys luodaan klikkaamalla Uusi kysymys.

Kysymystä voi muokata seuraavin tavoin: kysymystyyppi määritellään kysymyskortin eli muokkausnäkymän, vasemmasta yläkulmasta. Eri kysymystyypit on esitelty täällä.

Syötä kysymys

Syötä kysymys -osioon kirjoitetaan itse kysymys. Kysymyksen otsikon voi piilottaa vastaajilta klikkaamalla "silmä"-ikonista.

VINKKI: Kaikki muutokset tallentuvat automaattisesti, joten erikseen muutoksia ei tarvitse tallentaa!

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestyksen muuttaminen

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestystä voi muuttaa viemällä hiiri kysymyslistalla olevan, siirrettävän kysymyksen kohdalla Na_ytto_kuva_2018-4-25_kello_9.05.40.png-ikonin päälle. Klikkaa ja raahaa kohde haluttuun kohtaan pitämällä hiirtä pohjassa siirron ajan.

Lisäasetukset

Klikkaamalla kysymyskortin oikeassa yläkulmassa kohdasta Lisäasetukset, tulee esille kysymystä koskevat tarkemmat asetukset. Lue täältä kysymystyyppikohtaisista asetuksista tarkemmin.

Kysymysryhmä

Joissakin tapauksissa kysymykset on hyvä asettaa eri kysymysryhmiin esimerkiksi aihealueittain. Uusi kysymysryhmä luodaan klikkaamalla kohdan Uusi kysymys vierestä löytyvästä Uusi kysymysryhmä -painikkeesta.

Anna kysymysryhmälle nimi kohdassa Syötä kysymysryhmän nimi.

Kysymysryhmän asetuksia voi muuttaa milloin tahansa klikkaamalla ryhmän nimestä ruudun vasemmalla laidalla. Lue lisää kysymysryhmien käytöstä täällä