Kyselyn luominen

Hyppää: TervetulosivuUusi kysymysKysymyksen muokkaaminen

Kyselyn luominen aloitetaan Kyselyt-välilehdellä klikkaamalla Uusi kysely. Kysely voidaan luoda muokattavasta kyselypohjasta tai kokonaan alusta. Voit tutustua eri kyselypohjiin ennen kuin valitset sen käyttöösi.

Voit halutessasi muokata kyselyn nimeä. Huom, nimi on sisäinen eikä näy vastaajille.

Tervetuloa-sivu

Tervetuloa-sivu näytetään vastaajalle kyselyn alussa. Tervetulosivu voi pitää sisällään esimerkiksi kyselyyn liittyviä vastausohjeita. Tervetuloa-sivu voi sisältää otsikon eli kyselyn nimen ja leipätekstin. Tervetulotekstin yhteydessä on aloituspainike, jonka tekstiä voi muokata klikkaamalla Na_ytto_kuva_2018-9-21_kello_10.00.13.png -ikonia ja kirjoittamalla siihen haluamansa tekstin.

Kysymysryhmä

Jos kysely sisältää vähintään kolme nelikenttä- tai janakysymystä, kysymykset on hyvä asettaa kysymysryhmien alle, koska silloin raportoinnissa voi hyödyntää älykkyyttä. Kysymysryhmät toimivat myös ikään kuin väliotsikkoina, jos kysely sisältää monia eri aihealueita koskevia kysymyksiä, joita haluaa jaotella. Uusi kysymysryhmä luodaan klikkaamalla kohtaa Lisää ja sen jälkeen valitsemalla listasta Uusi kysymysryhmä. Nimeä kysymysryhmä. Halutessasi voi piilottaa kysymysryhmän nimen vastaajilta klikkaamalla siinä olevaa /-ikonia.

Lue lisää kysymysryhmien käytöstä täällä

Uusi kysymys

Uusi kysymyksiä voit lisätä joko kysymysryhmään tai sen ulkopuolelle. Eri kysymystyypit on esitelty täällä.

Kysymyksen muokkaaminen

Voit muokata kysymystä tai sen akselitekstejä kirjoittamalla haluamasi tekstit kenttiin. Kysymyksen asetuksista voit mm. määritellä kysymyksen pakolliseksi, näyttää tai piilottaa akseliarvot tai muuttaa akseliarvoja. Lue täältä kysymystyyppikohtaisista asetuksista tarkemmin.

VINKKI: Kaikki muutokset tallentuvat automaattisesti!

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestyksen muuttaminen

Kysymysten ja kysymysryhmien järjestystä voi muuttaa viemällä hiiri kysymyslistalla olevan, siirrettävän kysymyksen kohdalla Na_ytto_kuva_2018-4-25_kello_9.05.40.png-ikonin päälle. Klikkaa ja raahaa kohde haluttuun kohtaan pitämällä hiirtä pohjassa siirron ajan.