Ulkoasun muokkaaminen

Onnistuneen kyselyn luomisessa on tärkeää, että teet kyselystä myös kauniin ja omannäköisesi. Voit muokata kyselysi ulkonäköä muokkaustilan Ulkoasu-välilehdellä.

Huomioi, että voit tarkastella, miltä tekemäsi muutokset tulisivat näyttämään loppukäyttäjän näkymässä. Tämä esikatselunäkymä vie suuren osan näkymäsi oikeasta puoliskosta. Voit vaihtaa näkymää builderin yläoikeasta kulmasta:

Screen_Shot_2018-03-16_at_14.29.16.pngTarkoittaa mobiilinäkymää
Screen_Shot_2018-03-16_at_14.29.26.pngTarkoittaa tablettinäkymää
Screen_Shot_2018-03-16_at_14.29.32.pngTarkoittaa työpöytänäkymää

Fontti, värit, logo, taustakuva

Voit tuoda visuaalisia elementtejä, kuten fontteja (Googlen tukemia), värejä sekä kuvia käyttämällä haluamasi internetsivun, kuten kotisivusi, osoitetta (URL). Kirjoita tai liitä sivun URL Hae tyylit sivustolta -kenttään.

Hetken päästä työkalu ilmoittaa sinulle, kuinka monta fonttia, väriä ja kuvaa se on onnistuneesti hakenut sivulta käytettäväksesi. Määrän näet vihreistä ilmoituskuvakkeista:

Fontit

Voit nyt valita haluamasi fontin kyselyysi. Jos hait fontteja internetsivulta, sivulta löydetyt fontit näkyvät listassa ensimmäisinä.

VINKKI: Fontit, jotka eivät ole Googlen tukemia, ovat merkitty Screen_Shot_2018-03-16_at_14.42.25.png -symbolilla. Jos haluat kuitenkin käyttää näitä fontteja, tulee sinun tuoda fontit manuaalisesti.

Värit

Voit valita värit näytettäväksi viidessä eri kyselyn osiossa:

Klikkaa osioita, niin voit

• asettaa värit manuaalisesti: valitse haluamasi väri käyttäen värivalitsinta tai syötä värikoodi käyttäen formaatteja hex, RGB tai HSL
  • valitse jokin väreistä, jotka ovat tuotu syöttämältäsi internetsivulta.

Logo

Kun haluat käyttää logoa tai muuta kuvatiedostoa näytettäväksi kyselysi sivupaneelissa, klikkaa kohdasta Click to add logo. Ponnahdusikkuna avautuu. Klikkaa + -ikonia ladataksesi kuvatiedoston tietokoneeltasi:

VINKKI: Valitun logon tai taustakuvan kuva voidaan poistaa klikkaamalla Na_ytto_kuva_2018-4-26_kello_10.28.20.png-ikonia.

Jos haluat käyttää jotain kuvista, jotka ovat peräisin syöttämältäsi internetsivulta, siirry välilehdelle WWW ja valitse kuva. Kun olet valinnut kuvan, se ilmestyy esikatselunäkymässä kyselyn sivupaneeliin:

Taustakuva

Voit lisätä ja muuttaa kyselysi taustakuvan viemällä hiiresi esikatselukuvakkeen päälle. Voit muokata kuvan asettelua ja sijaintia esikatselukuvan oikeasta yläkulmasta löytyvillä painikkeilla. Lisäksi voit poistaa voimassaolevan kuvan roskakorikuvakkeesta.

Klikkaa esikatselukuvakkeen päältä vaihtaaksesi kuvan. Hae vapaasti uutta kuvaa käyttämällä Etsi-välilehden hakukenttää:

Voit myös ladata kuvan laitteeltasi Lataa-välilehdellä:

Lisäksi WWW-välilehdellä voit valita kuvista, jotka on tuotu syöttämästäsi osoitteesta:

Kun palaat takaisin perusnäkymään, voit vielä säätää taustakuvan värisävyä ja sumeutta käyttäen seuraavia liukuvalitsimia: