Kyselyn kääntäminen

Kyselyn voi kääntää välilehdellä Asetukset. Luo uusi käännös klikkaamalla Lisää kieliversio ja valitse käännettävä kieli.

Kun kyselystä on tehty eri kieliversioita, voi vastaaja valita haluamansa kielen aloittaessaan vastaamaan kyselyyn tai kesken vastaamisen. Vastaaja voi valita kyselyn kielen, kun Näytä kielivalinta kyselyn alussa -asetus on asetettu on-tilaan.

Uusi käännös lisätään klikkaamalla Lisää kieliversio, jonka jälkeen valitaan kieli, mille kysely halutaan kääntää.

Seuraava näkymä tulee esille. Näkymän vasemmalla puolella on kyselyn alkuperäinen teksti ja oikealle puolelle kirjoitetaan käännösteksti.

Voit muokata käännöksiä myös tekstinäkymässä klikkaamalla Vaihda teksti näkymään. Tekstinäkymän käännöstyökalu näyttää seuraavanlaiselta:

Palaa kyselyyn klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Finnish.

Tehdystä käännöksestä voi tehdä oletuskäännöksen klikkaamalla käännöksen kohdalta kolmesta pisteestä ja valitsemalla valikosta Tee tästä oletus.

Tehtyä käännöstä voi muokata klikkaamalla käännöksen kohdalta kynä-ikonista.

VINKKI! Voit myös ladata ja tuoda käännöstiedostoja tietokoneeltasi.

Klikkaa valikkoa Vaihda teksti näkymään näkymässä, jossa muokataan kieliversiosta. Voit ladata käännöksen työkaluun tai työkalusta XLIFF-tiedostona.

VINKKI! Jos kysely on yksikielinen ja haluat sen painikkeiden olevan tietyllä kielellä, esimerkiksi suomeksi, klikkaa Lisää kieliversio, valitse haluttu kieli, palaa kyselyyn klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Finnish ja muuta kynä-ikonista kyseinen kieli oletuskieleksi.