Kyselyn kääntäminen

Kyselyn voi kääntää välilehdellä Setup. Luo uusi käännös klikkaamalla Add translation ja valitse käännettävä kieli.

Kun kyselystä on tehty eri kieliversioita, voi vastaaja valita haluamansa kielen aloittaessaan vastaamaan kyselyyn tai kesken vastaamisen. Vastaaja voi valita kyselyn kielen, kun Show language selector dialog at start -asetus on asetettu on-tilaan.

Uusi käännös lisätään klikkaamalla Add translation, jonka jälkeen valitaan kieli, mille kysely halutaan kääntää.

Seuraava näkymä tulee esille. Näkymän vasemmalla puolella on kyselyn alkuperäinen teksti ja oikealle puolelle kirjoitetaan käännösteksti.

Voit muokata käännöksiä myös tekstinäkymässä klikkaamalla Switch to text view.

Tekstinäkymän käännöstyökalu näyttää seuraavanlaiselta:

Palaa kyselyyn klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Finnish.

Tehdystä käännöksestä voi tehdä default- eli pääkäännöksen klikkaamalla käännöksen kohdalta kolmesta pisteestä ja valitsemalla valikosta Make default.

Tehtyä käännöstä voi muokata klikkaamalla käännöksen kohdalta kynä-ikonista.

Uuden käännöksen voi listätä klikkaamalla Add translation.

VINKKI! Voit myös ladata ja tuoda käännöstiedostoja tietokoneeltasi.

Klikkaa valikkoa Switch to table view näkymässä, jossa muokataan kieliversiosta.

Voit ladata käännöksen työkaluun tai työkalusta XLIFF-tiedostona.

VINKKI! Jos kysely on yksikielinen ja haluat sen painikkeiden olevan tietyllä kielellä, esimerkiksi suomeksi, klikkaa Add translation, valitse haluttu kieli, palaa kyselyyn klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Finnish ja muuta kynä-ikonista kyseinen kieli default-kieleksi.