Palautteen keruu / muut kysymystyypit

Muiden kysymystyyppien lisäksi esimerkiksi palautetta ja tietoja voi kerätä eri kysymystyypeillä, jotka löytyvät kysymystyyppi-valikosta otsikon Syötekysymykset alta.

Kysymystyypit, joissa vastaajaa pyydetään kirjoittamaan vastaus, kuten numerokysymyksessä, voi vastaajaa ohjeistaa kirjoittamalla ohjeistuksen Lisää vastausohje -kohtaan.

URL, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja numero

Näitä kysymystyyppejä voi käyttää, kun vastaajalta halutaan kysyä esimerkiksi verkkosivuosoitetta.

Vapaapalaute

Vapaapalaute-kysymystyyppiä voi käyttää muun muassa vastaajan mielipiteen kysymiseen kirjallisessa muodossa. Vapaapalaute-kysymystyypin vastauskenttä voi olla pieni tai sen voi laajentaa kysymystyyppivalikon vieressä olevasta painikkeesta Pitkä teksti

Jos valittuna on Pitkä teksti, voit asettaa vastaajalle maksimimerkkimäärän, minkä hän voi vastauskenttään kirjoittaa klikkaamalla kysymyksen muokkausnäkymän oikeasta yläkulmasta Lisäasetukset ja aseta Merkkimäärärajoitus -kohdassa haluttu maksimimerkkimäärä.

Numerovalikko

Numerovalikko luodaan asettamalla valikolle minimi- ja maksimiarvot sekä askelväli. Lisää myös vastausohje numerovetovalikolle sille kysymystekstin alapuolella.

Pudotusvalikko

Valikkokysymys toimii hyvin samantyylisesti kuin vaihtoehtokysymys: vastaaja voi valita annetuista vaihtoehdoista yhden. Uusi vaihtoehto luodaan klikkaamalla Lisää vaihtoehto.

Valintaruutu

Valintaruutua voi käyttää esimerkiksi yhteystietokysymyksen yhteydessä, kun vastaajalta halutaan varmistaan esimerkiksi uutiskirjeen tilaaminen.

VINKKI: Kysyttäessä yhteystietoja, on suositeltavaa käyttää kysymysryhmätyyppinä (Group type) listaa (List). Tällöin kysymykset näytetään yhtenä listana.