Palautteen keruu / muut kysymystyypit

Muiden kysymystyyppien lisäksi esimerkiksi palautetta ja tietoja voi kerätä eri kysymystyypeillä, jotka löytyvät kysymystyyppi-valikosta otsikon Inputs alta.

Kysymystyypit, joissa vastaajaa pyydetään kirjoittamaan vastaus, kuten numerokysymyksessä (number), voi vastaajaa ohjeistaa kirjoittamalla ohjeistuksen Enter hint for user -kohtaan.

URL, Email, Phone, Number eli verkkosivuosoite-, sähköpostiosoite-, puhelinnumero- ja numero -kysymystyypit

Näitä kysymystyyppejä voi käyttää, kun vastaajalta halutaan kysyä esimerkiksi verkkosivuosoitetta.

Input text eli vapaapalaute-kysymystyyppi

Vapaapalaute-kysymystyyppiä voi käyttää muun muassa vastaajan mielipiteen kysymiseen kirjallisessa muodossa. Vapaapalaute-kysymystyypin vastauskenttä voi olla pieni tai sen voi laajentaa kysymystyyppivalikon vieressä olevasta painikkeesta Long text

Jos valittuna on Long text, voit asettaa vastaajalle maksimimerkkimäärän, minkä hän voi vastauskenttään kirjoittaa klikkaamalla kysymyksen muokkausnäkymän oikeasta yläkulmasta Advanced ja aseta Character count limit -kohdassa haluttu maksimimerkkimäärä.

Numeric dropdown eli numerovalikko

Numerovalikko luodaan asettamalla valikolle minimi- ja maksimiarvot sekä askelväli.

Dropdown eli valikkokysymys

Valikkokysymys toimii hyvin samantyylisesti kuin vaihtoehtokysymys: vastaaja voi valita annetuista vaihtoehdoista yhden. Uusi vaihtoehto luodaan klikkaamalla Add option.

Checkbox eli valintaruutu

Valintaruutua voi käyttää esimerkiksi yhteystietokysymyksen yhteydessä, kun vastaajalta halutaan varmistaan esimerkiksi uutiskirjeen tilaaminen.

VINKKI: Kysyttäessä yhteystietoja, on suositeltavaa käyttää kysymysryhmätyyppinä (Group type) listaa (List). Tällöin kysymykset näytetään yhtenä listana.

Kun kysymysryhmän tyyyppinä on List, näyttää kysymysryhmän kysymyslista ruudun vasemmalla laidalla seuraavalta: