Yhteystietojen lataaminen työkaluun

Yhteystietoja voi tuoda ZEF-kyselytyökaluun CSV- ja TXT-tiedostona. Yhteystietojen lataamista varten valitse Upload file ja klikkaa Browse. Lataa tietokoneelta haluttu CSV- tai TXT-tiedosto.

Klikkaa sitten Next ja muokkaa tarvittaessa asetuksia kohdassa Settings: valitse ensin tiedostossa käytetty Delimiter eli erotin. Erotin voi olla joko Comma eli pilkku, Tab eli sarkain, Space eli välilyönti, Semicolon eli puolipiste tai jokin muu merkki, joka määritellään kohdassa Others.

Jos tiedoston ensimmäiselle riville on määritely sarakkeiden otsikot, täppää osio First row contains header päälle. Jatka sitten yhteystietojen tuomista klikkaamalla Next.

Seuraavassa osiossa valitaan sarakkeet, joiden tiedot tuodaan työkaluun. Jos sarakkeen yhteydessä on teksti This column is skipped, ei tämän sarakkeen tietoja tuoda työkaluun. Sarakkeen tiedot tuodaan työkaluun, kun sarakkeelle on määritelty nimi Edit-osiossa.

Kun sarakkeen kohdalta on klikattu Edit, aukeaa seuraava näkymä:

Osiossa Column namen kohdalla sarakkeelle voi antaa joko jo olemassa olevan nimen tai antaa uuden nimen valitsemalla valikosta Create a new column. Kirjoita uusi nimi kohtaan Enter column name. Kohdassa Field type määrittele sarakkeen tyyppi, joka voi olla teksti, sähköpostiosoite tai numeroita. Paina sitten Save.

Sarakkeiden nimeämisen jälkeen klikkaa Next. Review-välilehdellä voit varmistaa, että tiedot ovat oikeat. Valitse myös tällä välilehdellä luodaanko uusi lista, käytetäänkö jo olemassa olevaa listaa vai käytetäänkö listaa lainkaan. Määrittele myös, mitä yhteystiedoille, jotka on duplikaatteja, tehdään. Duplikaatit voi joko liittää jo olemassa oleviin tietoihin, pitää alkuperäiset yhteystiedot tai vanhat yhteystiedot voi korvata uusilla yhteystiedoilla. Klikkaa tämän jälkeen Import contacts ja uudet yhteystiedot lataantuvat työkaluun.