Kyselyn toimittaminen vastaajille sähköpostitse

Julkisen linkin sijaan vastaajille voi toimittaa linkin kyselyyn sähköpostitse. Tällä videolla käydään läpi kutsuviestin luominen ja kyselylinkin lähettäminen kontakteille.

Lähettääksesi kyselyn linkin sähköpostitse vastaajille, mene jaettavan kyselyn Share-välilehdelle ja klikkaa painikkeesta New email.

VINKKI! Lisää vastaanottajat Contacts-välilehdelle ennen kutsuviestin luomista.

Seuraavassa näkymässä anna sähköpostille nimi, mikä näkyy vain sinulle. Tässä kohdassa voit myös asettaa kyselyn olemaan anonyymi täppäämällä kohdan Make the survey answers anonymous päälle. Klikkaa valinnan jälkeen klikkaa Compose email.

Kun kysely on anonyymi ja vastaajat ovat vastanneet sähköpostitse lähetetyn kutsuviestin linkin kautta kyselyyn, pystyt seuraamaan, ketkä ovat vastanneet kyselyyn ja ketkä eivät. Et kuitenkaan pysty yhdistämään yksittäistä vastaajaa vastauksiin tai käyttämään määriteltyjä taustamuuttujia. Kun anonymiteetti ei ole päällä, pystyt yhdistämään vastauksen vastaajaan.

Seuraavalla sivulla valitse otsikon Email templates alta valikosta kutsuviestin kieleksi suomi tai englanti. Tämän jälkeen valitse käytettäväksi joko tyhjä (Blank) tai jokin valmiista kutsuviestipohjista.

Seuraavalla sivulla valitse sähköpostin vastaanottajat klikkaamalla Add contacts. Valikosta voit hakea ja valita joko jo luodun vastaanottajalistan tai yksittäisen kontaktin klikkaamalla Add. Valittuasi vastaanottajat, klikkaa Save.

Seuraavaksi anna sähköpostille otsikko kohdassa Subject klikkaamalla Add subject, kirjoittamalla kenttään otsikon ja klikkaamalla Save.

Voit halutessasi määrittää sähköpostille Preview text -kohdassa tekstin, joka näkyy sähköpostissa otsikon jälkeen.

Luo sähköpostin sisältö Body-kohdassa klikkaamalla Design email -kohdasta, jolloin avautuu seuraava näkymä:

Ruudun oikealta puolelta voit valita eri elementtejä sähköpostiin klikkaamalla ja raahaamalla elementin Drag blocks here -kohtaan. Eri elementtejä ja niiden toiminnallisuudet ovat:

• Survey link eli linkki kyselyyn
  • Text eli teksti
  • Button eli painike nettisivustolle
  • Image eli kuva
  • Social Follow eli linkki valittuihin sosiaalisen median kanaviin
  • Space eli väli
  • Divider eli jakopalkki

Raahattuasi halutun elementin näytön keskelle, voit muokata sitä viemällä hiiren elementin kohdalle klikkaamalla Edit. Ruudun oikeaan laitaan tulee elementin asetukset, joista voi elementistä riippuen lisätä linkin (URL), muuttaa osioiden väriä ja ladata kuvan.

Text eli teksti-elemettiin voit lisätä muuttujia (Property text) kutsuviestiin klikkaamalla Insert Property Text. Muuttuja voi esimerkiksi olla kyselyn nimi tai vastaajan nimi. Esimerkiksi alla olevassa esimerkissä muuttujan {contact_first_name} kohdalle tulee vastaajan nimi, joka on annettu contacts-osiossa.

Viemällä hiiren elementin kohdalle, voit luoda elementistä kopion klikkaamalla kopio-kuvaketta tai poistaa elementin klikkaamalla roskakori-ikonia. Elementtejä voi siirrellä klikkaamalla elementin vasemmalla reunalla olevasta kahdesta viivasta, pitämällä hiirtä pohjassa ja raahaamalla elementin haluttuun kohtaan.

Ruudun oikeassa laidassa voit siirtyä Design-välilehdelle, jossa voit määritellä sähköpostin taustavärin HEX-, RGB- tai HSl-värikoodilla.

Voit esikatsella kutsuviestiä klikkaamalla Preview. Kun viesti on valmis lähetettäväksi vastaajille, klikkaa oikeasta yläkulmasta Done. Tämän jälkeen voit lähettää kutsuviestin klikkaamalla Send-nappia.

Seuraavassa näkymässä tulee esille teksti Email sent, kun kutsuviestit on toimitettu onnistuneesti vastaajille.

Kutsuviestin lähettämisen jälkeen palaa takaisin kyselyn asetuksiin klikkaamalla Back to survey

Esille tulevassa näkymässä, Share-välilehdellä, tulee esille kaikki kyselyä koskevat kutsuviestit, niiden tilat ja tilastot. Voit myöhemmin palata kyselyn Share-välilehdelle lähettämään uusia kutsu- tai muistutusviestejä vastaajille.