Kyselyn jakoasetukset

Mikäli jakoasetukset ovat päällä, voivat vastaajat jakaa joko kyselyä tai saamaansa tulosta sosiaalisessa mediassa. Laittamalla Salli kyselyn jakaminen -kytkimen tai Salli lopputuloksen jakaminen -kytkimen päälle pääset muokkaamaan tarkempia jakoasetuksia.

Suositus: Kyselyn jakomahdollisuutta kannattaa hyödyntää nettitesteissä, jolloin käyttäjät voivat jakaa kyselyä tai lopputulostaan sosiaalisessa mediassa. Jos käyttäjät jakavat lopputuloksensa, voit saada kyselyllesi suuren määrän lisäkävijöitä jakojen kautta.

• Salli kyselyn jakaminen: Voit määrittää jakoasetukset kyselyn jakamiselle.
    • Alasvetovalikosta voit valita, minkä kieliversion jakoasetuksia haluat muokata.
    • Klikkaamalla jakokuvaa voit vaihtaa sen hakemalla kuvaa Zeffin kuvapankista, tuomalla kuvan tietokoneeltasi tai hakemalla kuvaa nettiosoitteesta.
    • Klikkaamalla jakokuvan päällä näkyvää kyselyn nimeä pääset vaihtamaan tekstin. Oletuksena teksti on kyselyn nimi eli Survey title, mutta sen voit halutessasi poistaa klikkaamalla ruksia ja kirjoittamalla tilalle haluamasi tekstin. Voit myös muokata fonttia, tekstin täytön ja reunan väriä sekä varjostusta.
    • Klikkaamalla jakokuvan päällä olevaa START-painiketta voit muokata myös sen asetuksia. Oletus tekstinä on Start eli Start button, jonka voit halutessasi poistaa ruksista ja kirjoittaa tilalle haluamasi tekstin. Lisäksi voidaan muokata painikkeen fonttia, tekstin täytön ja reunan väriä, painikkeen täytön ja reunan väriä, varjostuksia, sekä täyttöjen läpinäkyvyyttä.
    • Kun kyselyn jakomahdollisuus on laitettu päälle, oletuksena sitä voi jakaa Facebookissa ja Twitterissä. Halutessasi voit lisätä muita jakokanavia klikkaamalla niiden kuvakkeita. Voit poistaa jo valitun jakokanavan klikkaamalla kuvaketta uudelleen. Klikkaamalla kuvakkeen ympärillä olevaa aluetta voit muokata kanavan jakotekstejä, jotka oletuksena ovat kyselyn otsikko eli Survey title ja  kyselyn kuvaus eli Survey description. Voit halutessasi poistaa ne ruksista ja kirjata tilalle haluamasi tekstit.