Jakaminen sosiaalisessa mediassa

Vastaajille voi antaa mahdollisuuden jakaa kyselyä ja/tai lopputuloksia sosiaalisessa mediassa. Jakoasetuksia muokataan Asetukset-välilehdellä.

 

Screenshot_2020-12-21_at_12.51.04

 

Kyselyn tai lopputuloksen jakaminen sosiaalisessa mediassa

Kyselyn jakoasetukset ovat kielikäännöskohtaisia. Valikon kautta valitaan kieli, jonka sosiaalisen median jakoasetuksia halutaan muokata. 

 

Jakokuvaa ja sen tekstiä voi muokata. Klikkaamalla tekstistä, voi kuvan päällä olevaa tekstiä muokata näkymän oikealla puolella. Title text -osion alapuolella voi valita ja muokata tekstiä. Tekstille voi asettaa ns. oikoteitä, esimerkiksi Survey title, jolloin tämän tilalle tulee automaattisesti kyselyn nimi kyselyä jaettaessa. Muut oikotiet voi asettaa klikkaamalla oikella olevasta ikonista + ja valitsemalla listasta halutut oikotiet. Kuvan päällä olevan tekstin fonttia ja väriä voi muokata valitsemalla tekstin. Tekstin voi myös valita ja liikuttaa haluttuun kohtaan kuvan päällä. 

 

Screenshot_2020-12-21_at_12.56.02

 

VINKKI: Oikoteiden lisäksi jakotekstit voivat pitää sisällään myös kirjoitettua tekstiä.

Screenshot_2020-12-21_at_13.00.49

 

Jakokuvaan on mahdollista asettaa painikkeen, jota painamalla pääsee kyselyyn. Painikkeen tekstin voi muokata osiossa Painikkeen teksti. 

Klikkaamalla tekstin tai painikkeen sijaan kuvasta, voi jakokuvan vaihtaa toiseksi. Kuvan voi etsiä ja valita kuvapankista, ladata tietokoneelta tai ladata URL-osoitteen kautta.

Jakokuvan muokkaamisen jälkeen voit valita, missä sosiaalisen median kanavissa vastaajat voivat kyselyä jakaa. Laajennettu kehys sosiaalisen median kanavan ikonin ympärillä tarkoittaa sitä, että kyseisessä kanavassa kyselyä voi jakaa. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa valittuina ovat Facebook ja Twitter.  

Na_ytto_kuva_2018-3-20_kello_9.12.23-1

Jokaisen some-ikonin kohdalla voi joko valita kanavan käyttöön tai asettaa jaon kyseissä kanavassa pois päältä. Klikkaamalla laajennettua kehystä ikonin ympärillä, voit muokata kyseisen sosiaalisen median kanavan asetuksia. Some-kanavasta riippuen jaolle voi asettaa otsikon (Title) ja kuvauksen (Description). Nämä tekstit voivat pitää sisällään kirjoitettuja tekstejä ja valmiita oikotie-tekstejä, kuten kyselyn nimi (Survey name).