Ulkoasun muokkaaminen

Onnistunut kysely on kaunis ja oman näköisesi. Voit muokata kyselysi ulkonäköä muokkaustilan Ulkoasu-välilehdellä.

Voit myös tarkastella, miltä tekemäsi muutokset tulisivat näyttämään loppukäyttäjän näkymässä mobiililaitteella, tabletilla tai pöytäkoneella. Voit vaihtaa näkymää builderin yläoikeasta kulmasta:

Screenshot_2020-12-17_at_12.04.36

Fontti, värit, logo, taustakuva

Voit tuoda visuaalisia elementtejä, kuten fontteja (Googlen tukemia), värejä sekä kuvia käyttämällä haluamasi internetsivun, kuten kotisivusi, osoitetta (URL). Kirjoita tai liitä sivun URL Design Bot -kenttään.

Hetken päästä työkalu ilmoittaa sinulle, kuinka monta fonttia, väriä ja kuvaa se on onnistuneesti hakenut sivulta käytettäväksesi. Määrän näet vihreistä ilmoituskuvakkeista:

Screenshot_2020-12-17_at_12.10.43

Fontit

Voit nyt valita haluamasi fontin kyselyysi. Jos hait fontteja internetsivulta, sivulta löydetyt fontit näkyvät listassa ensimmäisinä.

VINKKI: Fontit, jotka eivät ole Googlen tukemia, ovat merkitty ! -symbolilla. Jos haluat kuitenkin käyttää näitä fontteja, tulee sinun tuoda fontit manuaalisesti. Nämä fontit pitää olla pilvipalvelussa, jotta ne voidaan tuoda kyselyyn. Voit myös olla yhteydessä support@zef.fi, jos haluat lisätietoa oman fontin käytöstä.

Na_ytto_kuva_2018-10-8_kello_12.42.32

Värit

Voit valita värit näytettäväksi viidessä eri kyselyn osiossa:

Screenshot_2019-01-16_at_14.50.20

Klikkaa osioita, niin voit

• asettaa värit manuaalisesti: valitse haluamasi väri käyttäen värivalitsinta tai syötä värikoodi käyttäen formaatteja hex, RGB tai HSL
  • valitse jokin väreistä, jotka ovat tuotu syöttämältäsi internetsivulta.

Na_ytto_kuva_2018-10-8_kello_12.43.42

Logo

Kun haluat käyttää logoa tai muuta kuvatiedostoa näytettäväksi kyselysi sivupaneelissa, klikkaa kohdasta Click to add logo. Ponnahdusikkuna avautuu. Klikkaa + -ikonia ladataksesi kuvatiedoston tietokoneeltasi:

Na_ytto_kuva_2018-10-8_kello_12.49.58

VINKKI: Valitun logon tai taustakuvan kuva voidaan poistaa klikkaamalla roskakori-ikonia.

Taustakuva

Voit lisätä ja muuttaa kyselysi taustakuvan viemällä hiiresi esikatselukuvakkeen päälle. Voit muokata kuvan asettelua ja sijaintia esikatselukuvan oikeasta yläkulmasta löytyvillä painikkeilla. Lisäksi voit poistaa voimassaolevan kuvan roskakorikuvakkeesta.

Na_ytto_kuva_2018-10-23_kello_9.39.31

Klikkaa esikatselukuvakkeen päältä vaihtaaksesi kuvan. Hae vapaasti uutta kuvaa käyttämällä Etsi-välilehden hakukenttää:

Na_ytto_kuva_2018-10-23_kello_9.50.42

Voit myös ladata kuvan laitteeltasi Lataa-välilehdellä:

Na_ytto_kuva_2018-10-23_kello_9.55.35

Lisäksi WWW-välilehdellä voit valita kuvista, jotka on tuotu syöttämästäsi osoitteesta:

Na_ytto_kuva_2018-10-23_kello_10.03.44

Kun palaat takaisin perusnäkymään, voit vielä säätää taustakuvan värisävyä ja sumeutta käyttäen seuraavia liukuvalitsimia:

Screenshot_2019-01-17_at_13.52.16